Most common Interview question and answers

Most common Interview question and answers 

Interview _question _and _answer


Question 1 -

Tell me about yourself

Answer.Start with your name
.Give your place information
.Family details in short
.Education in short
.Job experience if any

Example-

My name is Prashant Bhardwaj I live in Delhi with my family. I have done B.com. & MBA in HR & I have 4 Year experience in HR. 

Question 2-

Why are you looking for a job change?

Answer.Explain what did you learn from past job.
.Share your reason for job change .
.Relate to career goals.

Example-
I am thankful to my previous organization, because I have learnt a lot of things from there. According to me changes are necessary for everyone to enhance your skills. Knowledge & for personal growth & financial growth.Your organization is a good platform where I can learn more.

Most common interview questions and answers for freshers

Question 3-

 What are your strengths?     
Answer.Adaptation,Hardworking,Honest,Flexibility, 
optimistic,Fast decision Making,Self Motivated

Example-
I am honest, self motivated & hardworking person with positive attitude towards my career and life.   

Question 4-

What are your weaknesses? 

Answer Straightforward, Impatient, Sensitive, More Talkative
.I can’t say no when someone asks for help.
.Take decisions very quickly.

Example-
I can’t say no when someone asks for help & I Trust people very quickly.

interview questions and answers sample

Question 5-

What are your career goals?

Answer.Short Term goal

.Long Term goal

Example-
My short term goal is to get a job in required company where I can utilize my skills & improve my career path. My long term goal is to be in respectable position in that organization.

Question 6-

What are your salary requirements?

Answer.Never share your salary requirement as a fresher.
Experience candidate can share their expected salary
.Always say yes ass per company norms foe the job .

Example-
I am a fresher, salary is not first priority for me. This is a big platform to start my career & I also want to improve my knowledge & skill and gain experience so I expect a considerable of salary according to my ability & your company’s norms which will fulfill my economical needs.

interview questions and answers english

Question 7-

Why should I hire you?

Answer.Share your knowledge
.Work experience
.Skill related to job
.career goals

Example-
Sir, as i'm a fresher, I have theoretical knowledge, but I can do hard work for my organization & I will put all my efforts for the good progress of my organization. being punctual and sincere, I can finish the work given to me on time & try to fulfill all the needs of the company from me.

Question 8-

Why do you want to do work with our company?

Answer.Tell them what you like 

about the company

.Relate it to your long term career goals

Example –
Sir, it’s a great privilege any one to work in a reputed company like yours. When I read about your company I found that my skills are matching your requirement where I can show my technical skills to contribute to the company growth.

 Interview question and answers 

Question 9-

Finally, Do you have any questions to ask me?   

Answer-Express Thanks
.Salary Structure
.Job Timing
.Overtime allowance
.Timing Period
.Transport Facility

Example-
Thank you giving this opportunity, sir I would like to know the job timing and transport facility & what will be the job location. 



Post a Comment

0 Comments